آمریكا و افزایش جدال میان دو كره
نوشته شده توسط : swot

این نشست دو روزه دركره جنوبی در حالی برگزار می شود كه اوباما رییس جمهور بزرگ ترین كشور دارنده تسلیحات هسته ای، ریاست آن را به عهده دارد. رسانه های جهانی هر یك گزارشهای متفاوتی از این نشست به جهان ارسال كردند گزارش حاضر اختصاص به مهمترین محورهای مورد توجه مطبوعات فرانسه كه در این زمینه دارد:

- آمریكا عاری از هر گونه خصومت علیه پیونگ یانگ!

- بالا گرفتن جدال های لفظی میان كره شمالی و آمریكا ومتحدان آسیایی این كشور

- شدت یافتن مواضع تند علیه كره شمالی

- ادعای بی پشتوانه اوباما برای كاهش زرادخانه های هسته ای

** آمریكا عاری از هرگونه خصومت علیه پیونگ یانگ!

----------------------------------------------------------

روزنامه فیگارو چاپ فرانسه در این باره این نشست نوشت: نشست كره جنوبی درباره امنیت هسته ای در حالی برگزار می شود كه باراك اوباما رییس جمهوری آمریكا با رد هرگونه اقدامات تحریك آمیز، تأكید كرد 'كشورش هیچ خصومتی با پیونگ یانگ ندارد'.

فیگارو با اشاره به سفر اوباما برای نخستین بار به مرز مشترك دو كره، جایی كه به تعبیر بیل كلینتون مخوف ترین جای زمین است، نوشت: وی خطاب به نظامیان مستقر در این مرز گفت' شما در حال محافظت از 'مرز آزادی' هستید. اوباما همچنین در جمع دانشجویان دانشگاه هانكوك سئول، خطاب به رهبران كره شمالی گفت 'آمریكا هیچ خصومتی با كره شمالی ندارد، برعكس ما خواهان صلح هستیم. ما به كره شمالی می گوییم به دنبال صلح باش و به مردمت زندگی بهتری ببخش. اوباما ضمن اشاره به تصمیم كره شمالی برای راه اندازی موشك جدید گفت:'كسی برای اقدامات تحریك آمیز پاداشی به كسی نمی دهد. آن مربوط به گذشته بود.'

به گزارش فیگارو، 'كره شمالی در آستانه برگزاری دومین نشست بین المللی امنیت هسته ای، در 26 مارس با اعلام پرتاب موشك ماهواره ای برای رصد زمین بار دیگر تنش در منطقه را موجب شد. روسای كره شمالی تسلط بر فضا را حق مسلم خود می دانند و می گویند، این پرتاب 15 آوریل با اهداف صلح آمیز و به مناسبت صدمین سال تولد كیم ایل سونگ انجام می شود.' پس از این اعلان، ژاپن و كره جنوبی بلافاصله با حمایت از آمریكا، آن را یك اقدام تحریك آمیز جدی خواندند. به طور قطع موضوع پرتاب این موشك موضوع بحث و بررسی میان سران كشورها در نشست سئول است.

** شدت یافتن جدال لفظی میان كره شمالی و آمریكا و متحدان آسیایی این كشور

--------------------------------------------------------------------------------

در بخش دیگری از گزارش فیگارو آمده است: در ماه فوریه كه اوباما در ازای توقف فعالیت های هسته ای كره شمالی قول كمك های غذایی به این كشور را داد، 'گری سامور' مشاور ارشد اوباما در مسایل هسته ای هشدار داد، چنانچه كره شمالی این معاهده را زیر پا گذارد، اشتباه بزرگی مرتكب شده است.

به گزارش فیگارو، كره شمالی با این اقدام پیام خود را به شركت كنندگان نشست سئول، ارسال كرد تا آنان را از اقدامات تلافی جویانه برحذر دارد. كره شمالی هرگونه بیانیه ای در مورد پرونده هسته ای كشورش در نشست سئول را نشانه 'اعلان جنگ' دانست.

فیگارو می نویسد: این اظهارات احساسی، دومینوی وا كنش ها را در شمال شرق آسیا به دنبال خواهد داشت. ژاپن كه هنوز پرتاب موشك بالستیك كره شمالی در سال 1998 را بر فراز آسمان كشورش به خاطر دارد، ناوشكن های AEGIS خود مجهز به سیستم دفاع ضدموشكی را مستقر خواهد كرد.در حالی كه سه هفته مانده به پرتاب موشك ماهواره ای كره شمالی كه به زعم سازمان ملل می تواند كمك های بشردوستانه به این كشور را به حال تعلیق درآورد، دولت ژاپن دستور آماده سازی سیستم دفاع موشكی خود را صادر كرده است. رییس جمهور كره جنوبی نیز از قصد كشورش برای گسترش بُرد موشك های بالستیك تا 300 كیلومتر خبر داد.

چین اما در این میان، دید خوبی به تجهیز دوباره متحدان آمریكا در منطقه ندارد.

** شدت یافتن مواضع تند علیه كره شمالی

-------------------------------------------------------------

رییس جمهور كره جنوبی پیشتر در گفت و گو با روزنامه فرانسوی لوموند اعلام كرده بود كه' كره شمالی باید به تعهدات خود پایبند باشد. در عصر حاضر هیچ كشوری نمی تواند به تنهایی و بدون همكاری با دیگران به پیش رود.

' وی همچنین ابراز امیدواری كرده بود كره شمالی از تصمیم خود برای پرتاب موشك ماهواره ای در ماه آوریل منصرف شده و به تعهدات خود به آمریكا پایبند باشد.

روزنامه لوموند با تأكید بر اینكه محور مذاكرات نشست سئول، فعالیت های هسته ای ایران و كره شمالی و نیز پرونده هسته ای ژاپن (فاجعه اتمی فوكوشیما) است، می نویسد: بنا بر گمانه زنی های رئیس جمهور كره جنوبی، كره شمالی در نهایت گزینه همكاری بین المللی را انتخاب خواهد كرد. وی متذكر شده بود روسیه، چین، آمریكا، ژاپن و كره جنوبی و نیز جامعه بین الملل، باید برای متقاعد كردن پیونگ یانگ برای خلع سلاح هسته ای تلاش كنند. كره شمالی ابزارهای دستیابی به توسعه سریع را همچون چین و ویتنام در اختیار دارد اما این مستلزم همكاری با جامعه جهانی است.

به گزارش لوموند، رییس جمهور كره جنوبی پیشتر اعلام كرده بود چنانچه پیونگ یانگ از فعالیت های هسته ای چشم پوشی كند، كره جنوبی و دیگر كشورها آماده ارایه كمك های اقتصادی و نیز تلاش برای بهبود روابط این كشور با جامعه جهانی خواهند بود.

این روزنامه فرانسوی همچنین درباره رویكرد رئیس جمهور آمریكا در این نشست، نوشت: اوباما به چین هشدار داد رویكردش در قبال كره شمالی دیگر كاربردی ندارد چرا كه هیچ تغییر اساسی در رفتار پیونگ یانگ مشاهده نمی شود.

** ادعای بی پشتوانه آمریكا برای كاهش زرادخانه هسته ای

---------------------------------------------------------------

هفته نامه فرانسوی 'نوول آبزرواتور' نیز در گزارش خود از اعلام آمادگی اوباما نسبت به از سرگیری كاهش تسلیحات استراتژیك با روسیه خبر داد و نوشت: اوباما در سخنرانی خود در دانشگاه سئول اعلام كرد 'ما می توانیم امنیت خود و متحدانمان را با كاهش زرادخانه های هسته ای تأمین كنیم'.، وی همچنین چین را متهم كرد كه چشمانش را به روی اقدامات تحریك آمیز كره شمالی بسته است. لوموند نیز دراین زمینه نوشت: به گفته مقامات آمریكایی انتظار می رود اوباما در این نشست پیشنهادات جدیدی را با هدف كاهش سلاح های هسته ای به ولادیمیر پوتین برای نشست ماه می مطرح كند.

** سخن آخر

---------------

به نظر كارشناسان بین المللی نشست بین المللی هسته ای كه نظریه پرداز اصلی آن باراك اوباما بود، به فرصتی برای تسویه حساب های شخصی آمریكا با كشورهای مخالف سیاست های آمریكا درجهان تبدیل شده است. به نظر می رسد فضای این نشست كه قرار بود موضوع امنیت جامعه جهانی در برابر تروریسم هسته ای و نیز تلاش برای جهانی عاری از سلاح های هسته ای را مورد بررسی قرار دهد، به واسطه سخنرانی اوباما پیش از آغاز این اجلاس دو روزه و نیز تهدیدهای آشكار و پنهان كره شمالی، به محفلی پرتنش بین مدعیان مدیریت امنیت جهان تغییر یافته است.

علاوه براین بسیاری از رسانه های خارجی همزمان با برگزاری این نشست درحالی به بزرگنمایی تهدید هسته كره شمالی پرداختند كه چتر تهدید كلاهك های اتمی هسته ای رژیم صهیونیستی نه تنها بر منطقه بلكه تمام جهان سایه انداخته است. در واقع از این تهدید آشكار برای صلح و امنیت جهانی تاكنون در نشست های مشابه، حتی نامی هم برده نشده است.

پژوهش**ز.ج**1732**1599





:: برچسب‌ها: آیفون , اتومبیل , بهار ,
:: بازدید از این مطلب : 359
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 9 فروردين 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: